מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> סלקום ישראל בע"מ נ' בן עמי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סלקום ישראל בע"מ נ' בן עמי

תאריך פרסום : 24/12/2013 | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום עכו
58599-06-13
16/12/2013
בפני השופט:
דנה עופר

- נגד -
התובע:
דוד בן עמי
הנתבע:
סלקום ישראל בע"מ

החלטה

לפניי התנגדות לביצוע תובענה בסכום קצוב. דיון בהתנגדות התקיים היום.

על פי הנטען בכתב התביעה, נותר המבקש חייב למשיבה, בגין עסקה שבמסגרתה רכש מכשירי טלפון ושירותים סלולאריים, סכום של 12,420 ₪. במסגרת הדיון הבהירה ב"כ המשיבה, כי סכום זה מורכב מיתרת חוב בגין שני מכשירי טלפון (מסוג "אייפון 4"), בסך 4,230 ₪ כל אחד, ומיתרת חוב בגין שימוש במכשירים, בסך 3,960 ₪.

לטענת המבקש, בחודש ספטמבר 2010 התקשר עם המשיבה בעסקה לרכישת שני מכשירי טלפון ושירות סלולארי. כשנה לאחר מכן, ביקש לשדרג את המכשירים שרכש ולרכוש מכשירי אייפון 4 במקומם. הוסכם עם המשיבה, כי המכשירים הישנים יוחזרו, ויינתן זיכוי בסך 2,000 ₪ עבורם. הזיכוי אכן ניתן, אך לאחר מכן, לטענת המבקש, הגיעו חיובים חריגים, עליהם חלק. בשל המחלוקת, כך לטענתו, ניתקה המשיבה את המכשירים. לאחר מכן, הגיע המבקש למשרדי המשיבה, והסכים לסלק את החוב שהצטבר, בסך 2,243 ₪, ולהמשיך לעשות שימוש בקווים. המבקש נתן למשיבה את פרטי האשראי שלו, לצורך תשלום חוב זה בשלושה תשלומים. לטענת המבקש, לאחר מכן הוחזרו הקווים לשימוש. בהמשך, כאשר ביקש לעשות שימוש בכרטיס האשראי שלו, התברר לו כי לא ניתן להשתמש בו, לאחר שכל המסגרת נוצלה. להפתעתו, בירור שערך בחברת האשראי העלה, כי מלבד החיוב האמור נרשמה על כרטיס האשראי עיסקה נוספת, באותו סכום, כעיסקה "בהמתנה", ובשל כך לא ניתן לו יותר אשראי על ידי חברת האשראי. לאחר ששב ופנה למשיבה, על מנת לבטל את העיסקה הכפולה, אך נתקל בסירוב מצדה, נאלץ לבטל את כל העיסקה, כך שגם התשלום שהודה בו והסכים לשלמו – בוטל. בהמשך גבתה ממנו המשיבה, באמצעות כרטיס האשראי, סכום של 1,731 ₪, והמבקש סבר, לטענתו, כי בכך הוסדר החוב, וכי המשיבה הכירה בטעותה, והסכימה להסתפק בפחות לסילוק החוב. לאחר שפנה המבקש למשיבה התברר לו, כי אין מדובר בטעות, וכי המשיבה אינה לוקחת אחריות על הניסיון לחייב את כרטיס האשראי שלו בסכום כפול. לכן, לטענת המבקש, החליט לנייד את הקווים שלו לחברה אחרת. מהלך זה גרם, לטענת המבקש, לכך שהחשבונות "התנפחו", וכעת הוא נדרש לשלם סכום העולה בהרבה על חובו.

בדיון שהתקיים לפניי אימץ אביו של המבקש את תצהיר המבקש, ונחקר במקומו, זאת על רקע הנכות ממנה סובל המבקש. בחקירתו חזר אביו של המבקש על עיקרי הדברים.

לטענת המשיבה, אין בפי המבקש אלא טענות כלליות. הוא מודה כי נותר חוב, אך אינו מפרט את חובו, ואינו מפרט את יתר טענותיו. לטענת המשיבה, התקבול שהתקבל באמצעות כרטיס האשראי, בסך 1,731 ₪, לא היה במקום החיוב שסורב (2,243 ₪), אלא מדובר בחיוב אחר, שנדרש בטרם בוטל החיוב האמור. לטענת המשיבה, החוב לא הסתכם בסכום הנטען על ידי המבקש, אלא בסכום גבוה יותר. החוב נשוא התביעה משקף את יתרת חובו של המבקש, לאחר ניכוי התשלומים שהתקבלו בפועל.

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני סבורה כי יש ליתן למבקש רשות להתגונן.

ראשית יש לציין, כי לכתב התביעה לא צורף הסכם, ולא צורפה ראייה בכתב כנדרש, אשר יש בה כדי להעיד על עצם ההתקשרות החוזית בין הצדדים, כמו גם על תנאיה. כל שצורף הוא "דו"ח פעולות ללקוח" ובו רשימה של תנועות חיוב וזיכוי. אמנם, המבקש אינו מכחיש את ההסכם עצמו, אך אין בכך כדי לפטור את המשיבה, המבקשת להגיש תביעה בסדר דין מקוצר (או כתובענה בהוצאה לפועל), מלצרף לתביעתה את ההסכם, על כל תנאיו, ולפרט את אופן חישוב הסכום הקצוב שהיא תובעת.

על רקע זה, טענות המבקש כי סכום החוב הנתבע אינו ברור; כי טרם התרחש אירוע ההתכחשות לעיסקה נאמר לו שישנה יתרת חוב בסך 2,243 ₪, ובהמשך התברר כי ישנו חוב נוסף; וכי יתרות הציוד לאחר התשלומים שבוצעו (למעלה מ-4,200 ₪ בגין כל אחד מהמכשירים) – אינן סבירות; נראות כטענות המצדיקות בירור וליבון, כאשר תנאי העיסקה עצמם אינם ידועים ואינם מפורטים בכתב התביעה או בנספחיו.

שנית, בפי המבקש טענות הנוגעות להתנהלות המשיבה, ולנזק שגרמה לו במעשיה, ואף טענות אלו עשויות להקים לו הגנה, כטענת קיזוז. אמנם, בשלב זה לא העלה המבקש טענת קיזוז ברורה ולא כימת אותה בסכום, אך הוא יוכל לעשות כן בהמשך, אף במסגרת תביעה שכנגד אשר, לטענתו, הוא מבקש להגיש. לא למותר לציין, כי המבקש אינו מיוצג על ידי עורך דין, וטענותיו אמנם הועלו באופן כללי ובלתי מפורט, אך נראה כי הדבר נבע מהעדר ידע וחוסר התמצאות בהליך המשפטי. אין בכך כדי לשלול ממנו את יומו בביהמ"ש.

סיכומו של דבר, אני רואה לנכון ליתן למבקש רשות להתגונן.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו. אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, י"ג טבת תשע"ד, 16 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ